FOTO: Deru žive rakunopse da naprave čizme (nije za osetljive)

Fotografije koje prikazuju kinekse radnike koji deru rakunopse na živo, kako bi od njih napravili kopiju popularnih australijskih čizmica "Ugg", šokirale su svet.
Fotografije koje prikazuju kinekse radnike koji deru rakunopse na živo, kako bi od njih napravili kopiju popularnih australijskih čizmica "Ugg", šokirale su svet. Bizarne fotografije snimili su aktivisti za prava životinja, a na njima se vide krvave odrane životinje koje se još uvek mrdaju.

Kako prenosi "Dejli Mejl", Kinezi ubijaju ove životinje tako što ih udaraju glavom o pod i nakon toga tuku štapovima, posle čega ih žive deru. Ceo proces je jako spor i počinje od nogu, a ukoliko se previše muče oko dranja neke životinje, kineski radnici im stanu nogom na glavu. Kada ih oderu, polusvesne životinje bacaju na gomilu na kojoj umiru bolno i do tri sata.

Ova vrsta životinja je jako slična rakunu, ali nije sa njim u rodu. Nastanjuju istočnu Aziju, ali im je poslednjih godina drastično smanjena populaciija zbog trgovine krznom.

Čizme "Ugg" se prave od ovčijeg krzna, zbog čega na kineskim kopijama stoji etiketa "australijsko ovčje krzno". Direktorka "Ugg Australia", Lena MekDonald, kaže da su ove kineske čizme ukaljale njihov brend i da širom sveta posluje oko 40 kompanija koje koriste naziv njihovog brenda, ali da se samo mali broj njih može povezati sa matičnom kompanijom.

  • 06.10.2011 23:28
    Ako imate slabo srce ili ste gadljivi ne čitajte o
    Koliko se sećam u jednim novinama za tinejdžerke bile su objavljene bizarnosti o jelima. Pisalo je da kuvaju žive mačke. Bila je objavljena i fotografija. Na televiziji je prikazivano kako spremaju šarana kojeg peku živog. Porodica je sa užitkom jela ribu koja otvara usta. Oni su poznati po sadizmu i prema ljudima. Užas šta rade životinjama.
  • 06.10.2011 13:58
    Ovako bih ja oderao one koji kupe te čizme...
    Zar se čizme ne mogu praviti od kože krave, svinje i sličnih životinje čije se meso iskoristi za hranu, a koža može za obuću.
  • Bozidar

    06.10.2011 13:23
    i sta sad? videli smo, zgrozili se i za dva dana ce sve biti zaboravljeno a ovi debili ce da nastave to sto rade

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.