Sprečeno rasturanje miliona lažnih evra

Poljski Centralni istražni biro sprečio je rasturanje nekoliko miliona lažnih evra pošto je na jednom imanju na periferiji Varšave otkrio veliku radionicu za falsifikovanje novca i dokumenata, najveću otkrivenu ove godine u Evropi.

Poljski Centralni istražni biro sprečio je rasturanje nekoliko miliona lažnih evra pošto je na jednom imanju na periferiji Varšave otkrio veliku radionicu za falsifikovanje novca i dokumenata, najveću otkrivenu ove godine u Evropi.

"Na osnovu količine nađenog materijala i uređaja proizilazi da bi se na tržištu našlo nekoliko miliona falsifikovanih evra. U radionici su pravljeni i falsifikati dokumenata - lične karte, pasoši, vozačke dozvole raznih evropskih država. Našli smo i pečate raznih preduzeća", kazao je portparol Glavne komande poljske policije Marijuš Sokolovski. Policija je uhapsila 65-godišnjeg vlasnika imanja kome preti kazna do 25 godina zatvora, a zaplenila i falsifikovane novčanice u vrednosti od milion evra.

"Informisali smo Europol zato što je količina zaplenjenih falsifikovanih novčanica bila izuzetno velika. Zajedno sa Europolom utvrđujemo gde i na kakav način su falsifikati mogli da budu rastureni izvan Poljske", kazao je Sokolovski. Detektivi Centralnog istražnog biroa pretpostavljaju da su se faslifikatori pripremali za Evropsko prvenstvo u fudbalu u Poljskoj i Ukrajini iduće godine jer bi to bila prilika da se falsifikovane novčanice puste u opticaj. Policija je na veliku radionicu falsifikata naišla slučajno, tokom istrage prevara i mahinacija sa ličnim ispravama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.