Bi-Bi-Si otpušta 2.000 ljudi

Britanska medijska kompanija Bi-Bi-Si najavila je planove za ukidanje 2.000 radnih mesta u narednih pet godina kao deo napora vlade da se smanji rekordni deficit.
Britanska medijska kompanija Bi-Bi-Si najavila je planove za ukidanje 2.000 radnih mesta u narednih pet godina kao deo napora vlade da se smanji rekordni deficit.

Generalni direktor Bi-Bi-Si-ja Mark Tompson saopštio je danas ovu odluku zaposlenima i rekao da je odluka donesena nakon devetomesečnih konsultacija sa zaposlenima o načinima da se uštedi novac. Tompson kaže da će smanjenje budžeta za 20 procenta izazvati gašenje većeg broja radnih mesta na svim nivoima u kompaniji i da će predstavljati najdalekosežniju transformaciju u istoriji ove medijske kuće.

Tompson je, takođe, rekao da Bi-Bi-Si ne može da održi kvalitet ukoliko bude morao da nastavi sa kresanjem troškova. Kazao je da će ovo biti poslednji put da će Bi-Bi-Si moći da izdrži ovoliki nivo štednje bez znatnog gubitka usluga ili njihovog kvaliteta, ili ova oba važna faktora.
  • 06.10.2011 20:38
    Ako su mladi, mogu da probaju da dođu na RTS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet