Poljaci podmetali bombe u radnjama IKEA

Poljska policija uhapsila je dvojicu Poljaka osumnjičenih za bombaške napade ovog leta na prodavnice nameštaja IKEA širom Evrope, saopštio je poljski Centralni istražni biro.

Poljska policija uhapsila je dvojicu Poljaka osumnjičenih za bombaške napade ovog leta na prodavnice nameštaja IKEA širom Evrope, saopštio je poljski Centralni istražni biro.

Uhapšeni su, prema saznanjima policije, od 30. maja do septembra podmetali bombe u prodavnice IKEA u Belgiji, Holandiji, Francuskoj, Nemačkoj i Češkoj ucenjujući skandinavskog proizvođača nameštaja da plati da bombe ne eksplodiraju. Nakon poslednje podmetnute bombe u Pragu zahtevali su šest miliona evra, a zapretili su daljim eksplozijama ako IKEA bude oklevala da isplati novac.

Dvojica 39-godišnjih Poljaka uhapšeni su na severu Poljske. Reč je o jednom sitnijem kriminalcu koji je već došao u sukob sa zakonom zbog prodaje droge, dok je drugi, po svemu sudeći mozak cele operacije, fakultetski obrazovan, poliglota, radio kao menadžer u nekoliko velikih kompanija. "Uhvatili smo ih u automobilu. U njemu su imali brojne dokaze - laptopove, mobilne telefone, ali i odeću, perike i maske koje su koristili da se kamufliraju", kazao je novinarima šef poljske policije Andžej Matejuk.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.