Sukobi u Atini

Sukobi između grupa mladih i policije izbili su danas u centru Atine, u blizini grčkog parlamenta.

Sukobi između grupa mladih i policije izbili su danas u centru Atine, u blizini grčkog parlamenta.

Oko 200 mladih bacalo je "molotovljeve koktele" i kamenice na barikade koje je postavila policija kako bi blokirala prilaz zgradi parlamenta. Policija je na te napade uzvratila suzavcem.

U Grčkoj je jutros počeo 48-očasovni generalni štrajka zbog vladinog plana mera štednje koji će se sutra naći pred poslanicima, a na demonstracijama u Atini okupilo se oko 70.000 ljudi. Prema podacima policije, u protestima širom Grčke učestvuje oko 125.000 ljudi što je najmasovnije okupljanje od početka krize 2010. godine.

Dvodnevni štrajk prizemljio je avione, zaustavio javni prevoz i zatvorio gotovo sve ustanove i institucije - od carinskih službi do prodavnica i škola. Rad su u znak protesta prekinuli svi - lekari u državnim bolnicama, advokati, vlasnici prodavnica, poreski službenici, apotekari i lučki radnici. I na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" danas su otkazani svi letovi za Grčku.

  • Demonstrant

    19.10.2011 13:44
    Bolje bi bilo da se ugledamo na Grke
    Jer u skorijoj budućnosti ovo i nas čeka. Tako da, bolje da sad već krenemo na ulice dok je vreme, da posle ne bude kasno!
  • null

    19.10.2011 13:33
    Sta zele ti demonstranti? Nije provereno, ali sam cuo da radnici u drzavnim sluzbama dobijaju 13 platu i petkom da se radi skraceno, odnosno da radna nedelje ne traje 40 sati. Zato pitam sta zele? Nove izbore, novu vladu, novi kredit? Pricalo se o bankrotu Grcke jos od 2010 godine, pa banktrotirajte ili prestanite da kukate. Samo neka vide koliko su prihoda od turizma prokockali ove dve godine, zbog tih strajkova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.