Amerikanci oborili rekord u deportaciji

Sjedinjenje Američke Države su u proteklih godinu dana deportovale bezmalo 400 hiljada imigranata, što je najviši godišnji nivo u istoriji zemlje, objavljeno je danas u Vašingtonu.

Sjedinjenje Američke Države su u proteklih godinu dana deportovale bezmalo 400 hiljada imigranata, što je najviši godišnji nivo u istoriji zemlje, objavljeno je danas u Vašingtonu.

Šef Imigracione službe SAD Džon Morton je izjavio da je oko 55 odsto deportovanih u periodu od 1. septembra 2010. do 1. oktobra 2011. godine, učinilo razne zakonske prekršaje ili neke druge prestupe.

Morton je rekao da se broj deportovanih lica koji su izvršili neko krivično delo u prošloj finansijskoj godini uvećao, u odnosu na prethodnu finansijsku godinu, za 89 odsto.

Od ukupnog broja deportovanih, tokom pomenutog perioda, više od hiljadu ljudi su izvršili ubistva, a još 80 hiljada je udaljeno iz zemlje usled raznih drugih prestupa koji se odnose na upotrebu narkotika, a takođe i vožnje automobila u pijanom stanju ili pod dejstvom droga.

  • 20.10.2011 10:10
    Zašto ih nisu udomili i dali im veća prava nego legalnim državljaima? Pa i oni su ljudi, jadni, koji nemaju uslova za život u svojim zemljama. Ako žele da budu demokrate onda treba da udome sve žive koji im zakucaju na vrata.

    Da smo mi to pokušali da uradimo, nas bi bombardovali.
  • milos

    20.10.2011 07:58
    I sad Obama moze da se pohvali kako su otvorili 400 hiljada novih radnih mesta za Amerikance.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet