Ubijeno 13 NATO vojnika u napadu talibana

U samoubilačkom napadu talibana na autobus NATO snaga u prestonici Avganistana poginulo je 13 američkih vojnika i četiri Avganistanca.
U samoubilačkom napadu talibana na autobus NATO snaga u prestonici Avganistana poginulo je 13 američkih vojnika i četiri Avganistanca.

Eksplozija, koja se dogodila dok je konvoj prolazio pored američkog Univerziteta, potpuno je uništila autobus u kome su bili NATO vojnici. Napad se dogodio na autoputu sa četiri trake koji često koriste NATO snage u jugozapadnom delu grada. Bombaš samoubica uleteo je kombijem u autobus.

Portparol Pentagona Džim Gregori potvrdio je agenciji Rojters da su svi poginuli američki vojnici. Avganistansko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su tri civila i jedan policajac poginuli u ovom napadu. Bolnički izvori navode da je još osam avganistanskih civila, među njima dvoje dece i četiri civila, povređeno u napadu talibana.

Talibani su preuzeli odgovornost za današnji napad, kao i za još jedan samoubilački napad ispred kancelarije obaveštajne službe u severozapadnoj provinciji Kunar. Agencija Frans pres dobila je SMS poruku od portparola talibana u kojoj se kaže da su oni odgovorni za napad.

Ovo je najgori napad na snage međunarodne koalicije od kada su talibani oborili helikopter NATO snaga 6. avgusta na istoku zemlje ubivši 30 američkih vojnika, pripadnika elitne američke jedinice.

  • Crkli

    30.10.2011 12:04
    dabogda svi, sve i jedan!
  • 29.10.2011 18:44
    Dakle, ostajemo u Afganistanu.
    Demokratija jos nije spremna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.