Rusija uspešno lasirala svemirski brod

Rusija je danas uspešno lansirala novi svemirski brod za snabdevanje Međunarodne svemirske stanice, nakon neuspelog pokušaja u avgustu ove godine.
Rusija je danas uspešno lansirala novi svemirski brod za snabdevanje Međunarodne svemirske stanice, nakon neuspelog pokušaja u avgustu ove godine.

 

Svemirski brod "Progres M-13M" lansiran je sa kosmodroma "Bajkonur" u Kazahstanu u 10.11 sati po lokalnom vremenu, a nekoliko minuta kasnije uspešno je ušao u zemljinu orbitu. Brod "Progres" nosila je raketa "Sojuz-U".

Prethodni "Progres" lansiran je sa istog kosmodroma 24. avgusta, ali se on srušio 325 sekundi nakon poletanja zbog kvara na motoru, podseća agencija Frans pres. Brod se srušio i pao u Sibir, u oblast Gornji Altaj.
Svemirski brod "Progres" treba da pristane uz Međunarodnu svemirsku stanicu u sredu i da iskrca neophodne potrepštine, među kojima su hrana, higijenski materijal, lekovi, ali i naučna oprema.

  • Lala

    31.10.2011 06:22
    sada ce..
    razni rusofili da dozive svemirski orgazam..a konjstunica prestati da opsti sa mackama
  • Limar

    30.10.2011 22:41
    Mislite "Svemirski brod uspesno lansirao Rusiju".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.