Lavrov: Napad na Iran bi bio greška

Rusija je upozorila da bi eventualan vojni udar na Iran bio "ozbiljna greška" koja bi dovela do novih sukoba i civilnih žrtava.

Rusija je upozorila da bi eventualan vojni udar na Iran bio "ozbiljna greška" koja bi dovela do novih sukoba i civilnih žrtava.

- Ne može da postoji vojno rešenja za iranski nuklearni problem, kao što ne može da postoji ni za jedan drugi problem u savremenom svetu - kazao je Lavrov. Prethodno je izraelski predsednik Šimon Peres upozorio da je napad na Iran sve izgledniji. Lavrov je istakao da vojne kampanje koje se trenutno vode, kao što je misija NATO u Avganistanu, pokazuju koje su opasnosti stranog uplitanja.

Pred objavljivanje izveštaja Međunarodne agencije za atomsku energiju, od koje se očekuje da će obelodaniti da je Iran napravio kompjuterski model nuklearne bojeve glave i ranije neobjavljene detalje tajnog rada Teherana na nuklearnom oružju, sve je više vesti o mogućem udaru na Iran. Objavljivanje izveštaja IAEA očekuje se ove nedelje.

Zapadne sile sumanjaju da Teheran pokušava da napravi nuklearno oružje, zbog čega su uvele sankcije Iranu, a Teheran tvrdi da njegov nuklearni program ima isključivo mirnodopsku svrhu i služi za proizvodnju energije.

  • MaloMorgen

    07.11.2011 11:07
    Aha
    Kao i napad na Irak, Avganistan, Srbiju, Libiju... Shvatam da Rusija nema interesa da se zamera Zapadu, ali kad im NATO dodje na vrata, bice kasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet