Merkelova najavila poreske olakšice

Nemačka kancelarka Angela Merkel saopštila je da je vlada postigla dogovor o poreskim olakšicama u iznosu od šest milijardi evra, kao vid "zahvalnosti" građanima za teret koji podnose zbog još aktuelne dužničke krize u Evropi.
Nemačka kancelarka Angela Merkel saopštila je da je vlada postigla dogovor o poreskim olakšicama u iznosu od šest milijardi evra, kao vid "zahvalnosti" građanima za teret koji podnose zbog još aktuelne dužničke krize u Evropi.


Merkelova navela da će smanjenje poreza biti sprovedeno u dva koraka, počevši od januara 2013, kada će biti umanjen poreski teret za Nemce sa niskim i srednjim primanjima, prenela je agencija AP. Podsećajući da novi zakon mora da bude odobren u parlamentu, kancelarka je najavila da će njena vlada nastaviti da smanjuje javni deficit, ali da se istovremeno oseća obaveznom da nešto vrati građanima.
"Želimo da se zahvalimo građanima za veliki teret koji su poneli za vreme međunarodne finansijske krize", rekla je Merkelova.

Nemačko ministarstvo finansija očekuje da ovogodišnji prihodi od poreza budu za 16,2 milijarde evra veći u odnosu na raniju prognozu, tako da se procenjuje da će najveća evropska privreda u 2011. na porezima ostvariti 571,2 milijarde evra.

Poreske olakšice su inače deo predizborih obećanja nemačke vlade. Prvi korak najavljenih smanjenja poreza desiće se iste godine kada će u Nemačkoj biti održani opšti izbori.

  • Gradjanin

    07.11.2011 13:21
    Ona moze a nasi?????????
    Gospodja sa svojim snaznim timom, to moze jer ima
    jedinstvo,dali ce se na takav potez odluciti i
    nasi perdstavnici VLADE, ili cemo pisati zahteve za umanjenje i podnositi ih uz placenu taksu na
    malim i neuglednim opstinskim salterima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.