Italiji hitno potrebna nova Vlada

Predsednik Italije Đorđo Napolitano izjavio je da večeras da je toj zemlji hitno potrebna nova vlada ili će morati u što skorije vreme da budu raspisani parlamentarni izbori.
Predsednik Italije Đorđo Napolitano izjavio je da večeras da je toj zemlji hitno potrebna nova vlada ili će morati u što skorije vreme da budu raspisani parlamentarni izbori.

 

"U najskorije vreme biće formirana nova vlada koja bi uz poverenje parlamenta mogla da preduzima neophodne mere ili će parlament biti raspušten kako bi odmah počela izborna kampanja", kazao je Napolitano. On je dodao i da ne postoji "neizvesnost povodom odluke premijera Silvija Berluskonija da podnese ostavku" i ukazao da su poslaničke grupe dogovorile usvajanje mera za ekonomsku stabilnost u nekoliko narednih dana.

Italijanski mediji prenose da bi glasanje o ekonomskim merama koje traži EU radi obuzdavanja ekonomske krize u Italiji, a posle čijeg usvajanja Berluskoni namerava da podnese ostavku, trebalo da se održi u subotu. Mediji prenose i da je glavni kandidat za premijera tehničke vlade Mario Monti, koga je večeras predsednik Napolitano proglasio za doživotnog senatora.
Iz predsedništva je saopšteno da je Monti imenovan za doživotnog senatora jer je "zadužio domovinu vrhunskim zaslugama u poljima nauke i društva".
Monti je profesor političke ekonomije i predsednik Univerziteta Bokoni u Milanu. Bio je član Evropske komisije od 1994. do 2004. i član brojnih evropskih i međunarodnih institucija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.