21 poginula osoba u Siriji

U najnovijim sukobima u Siriji ubijena je najmanje 21 osoba, među kojima i jedna osmogodišnja devojčica i šest vojnika.
U najnovijim sukobima u Siriji ubijena je najmanje 21 osoba, među kojima i jedna osmogodišnja devojčica i šest vojnika.

Sirijske snage bezbednosti su tokom današnjeg pretresa kuća u predgrađima Damaska, i u gradovima Deir el-Zur, Hama i Homs, u potrazi za disendentima, otvorile vatru kada je i ubijena osmogodišnja devojčica, saopštila je sirijska organizacija za ljudska prava "Opservatorija" čije je sedište u Londonu.

Istovremeno je došlo do sukoba između vojnika i dezertera u blizini istočnog grada Deir el-Zura i blizu Maaret al-Numana, grada koji se nalazi na autoputu koji povezuje Damask i grad Alepo, prenosi AP.

Vlada predsednika Bašara al-Asada prošle nedelje je prihvatila mirovnu inicijativu Arapske lige, koja predviđa potpunu obustavu nasilja, oslobađanje zatvorenika i povlačenje vojnika sa ulica kako bi se započeo nacionalni dijalog.

Međutim, sirijske snage su od tada ubile više od 60 civila.

Grupa demonstranata već nedeljama boravi ispred sedišta Arapske lige u Kairu, zahtevajući od regionalnih lidera odlučniju akciju protiv sirijskog predsednika.

Prema podacima UN, u nasilju sirijskih snaga nad demonstrantima, koji protestuju protiv Asadovog režima od sredine marta, ubijeno je više od 3.500 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.