Pristupni ugovor za Hrvatsku 9. decembra

Hrvatska će 9. decembra u Briselu potpisati pristupni ugovor s Evropskom unijom, izjavila je hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

Hrvatska će 9. decembra u Briselu potpisati pristupni ugovor s Evropskom unijom, izjavila je hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

"Ovo je sjajna vest za Hrvatsku, za hrvatsku vladu i mene kao predsednicu vlade. Poljsko predsedništvo je potvrdilo da će se pristupni ugovor potpisati 9. decembra", rekla je Kosorova novinarima u Zagrebu.

Prema njenim rečima, ugovor će potpisati ona i predsednik države Ivo Josipović.

"Biću prvi hrvatski predsednik vlade koji će učestvovati u radu Evropskog saveta... Mi ćemo tako, potpisivanjem ugovora, de fakto postati članica EU", naglasila je Kosorova.

Ona je odbacila mogućnost da na potpisivanju ugovora ili u delegaciji Hrvatske tada bude i pobednik na parlamentarnim izborima 4. decembra.

"Ova vlada je završila pregovore, mi smo najzaslužniji što su pregovori završeni", dodala je ona.

Hrvatska je zatražila prijem u Uniju 2003. godine, započela je pristupne pregovore u jesen 2005, a završila ih 30. juna ove godine, čime je otvorena mogućnost da postane članica 1. jula 2013.

  • Spark

    10.11.2011 21:17
    neeeeeee
    Ceeeeeekajte nas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet