Besni na Dureks zbog degutantne šale

Kompanija "Durex" bila je akter popriličnog skandala u Južnoafričkoj Republici zbog propusta u kampanji koja se vodila preko društvene mreže Tviter.
Kompanija "Durex" bila je akter popriličnog skandala u Južnoafričkoj Republici zbog propusta u kampanji koja se vodila preko društvene mreže Tviter.

Kampanja se vodila na hashtaga "#DurexJoke", a preko korisničkog računa kompanije @DurexSA tvitovani su vicevi na temu seksa, uz poziv drugim tviterašima da doprinesu nekom šalom.

Međutim, tvit koji se pojavio izazvao je pravu buru i bio je krajnje neukusan, s obzirom na to da se radi o zemlji u kojoj je izuzetno visoka stopa silovanja i zlostavljanja žena. Sporni tvit glasio je: "Zašto je Bog muškarcima dao penise? Da bi imali barem nečim da zatvore ženska usta".

Naravno, degutantni tvit digao je na noge aktivistkinje za ženska prava, a na adresu kompanije počeli su da pristižu prigovori i žalbe. Bilo je i poziva na bojkot proizvoda, a od "Durexa" je zahtevano izvinjenje. Međutim, kompanija je do kraja dana zbijala šale na Tviteru uz konstataciju da neki ljudi nemaju smisao za humor, ali su sutra ipak obrisani sporni tvitovi.

Na kraju su krivicu za skandal prebacili na lokalnu agenciju za odnose sa javnošću, a izvinjenje još nije stiglo.

  • 30.11.2011 16:06
    ..a mozda je penis i za muski analni otvor,
    sto zene nisu na taj nacin komentarisale
    ah da..to je zena
  • AHAHA

    30.11.2011 12:14
    Dobar:))))))))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.