Klinton: Izbori u Rusiji namešteni

Parlamentarni izbori u Rusiji bili su namešteni, izjavila je državna sekretarka SAD Hilari Klinton.

Parlamentarni izbori u Rusiji bili su namešteni, izjavila je državna sekretarka SAD Hilari Klinton.

"Ruski glasači zaslužuju da se sprovede istraga o izbornoj prevari i manipulaciji", rekla je Klintonova na ministarskom sastanku OEBS-a u Vilnjusu. Opozicione ruske partije i nezavisni posmatrači saopštili su da je tokom parlamentarnih izbora u Rusiji, na kojima je najviše glasova osvojila stranka Jeinstvena Rusija premijera Vladimira Putina, bilo dosta kršenja izbornih pravila. Posmatrači OEBS-a su ocenili da su izbore obeležile brojne nepravilnosti i prilikom prebrojavanja glasova.

Američka državna sekretarka je kritikovala i kršenje ljudskih prava u Belorusiji i najavila da će sastati sa aktivistima iz te zemlje koja se smatra poslednjim bastionom jednog diktatorskog režima u Evropi.

  • ZoranNS

    06.12.2011 16:28
    Problem je ko ih je namestio
    Nije problem što su izbori namešteni nego ko ih je namestio, da je namestila SAD, e onda izbori ne bi bili problem.
  • 06.12.2011 14:11
    Putinov odgovor:
    http://www.youtube.com/watch?v=N5Eu0CdHIYA
  • 06.12.2011 14:08
    Inače, u Americi nikada nisu pokradeni izbori.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.