Pogubljena zbog veštičarenja

Jedna Saudijka pogubljena je danas odsecanjem glave nakon što je proglašena krivom za veštičarenje.
Jedna Saudijka pogubljena je danas odsecanjem glave nakon što je proglašena krivom za veštičarenje.

U oktobru je obezglavljena jedna žena pod optužbom da je zapalila kuću kako bi ubila muža. Samo ove godine u Saudijskoj Arabiji izvršene su 73 smrtne presude odsecanjem glave.

Amnesti internešnal (Amnesty International) uputio je apel Rijadu da stavi moratorijum na egzekucije, koju u ovoj zemlji čeka preko 140 osoba. Konzervativna kraljevina jedna je od nekoliko zemalja koje su glasale na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija protiv moratorijuma na izvršavanje smrtne kazne.

U zemlji koja praktikuje šerijatski zakon, najstroža kazna se primenjuje u slučaju izdaje, silovanja, ubistva, oružane pljačke kao i zbog trgovine drogom.

  • 12.12.2011 20:32
    ""vesticarenje" - kako li su samo dokazali taj zlocin..."
    Lepo. Ako je prodavala bućkuriše kao magične lekove, meni bi bilo dovoljno. Meni je to isto što i pokušaj ubistva i to na surov i podmukao način sa ciljem pribavljanja materijalne koristi (mislim da bi pravnici tako definisali).Za prevaru je kriv onaj ko vara, a ne onaj koji je prevaren. Ako je ubeđivala ljude da ima kojekakve moći i za to uzimala pare,nema razloga da je ne kazne.
    Problem je samo ako su je na osnovu glupih sumnji osudili (rekla-kazala, boje zavesa na prozorima, ako je išla "nedolično" obučena po kući ...). Problem je i to što je kod nas prevara postala simbol za uspeh.
    Kazne im jesu surove, ali za ovako nešto su odgovarajuće.
  • .........

    12.12.2011 18:02
    ????
    U danasnje vreme ovako nesto? Bez reci sam... Divljaci... I to za "vesticarenje" - kako li su samo dokazali taj zlocin...
  • 12.12.2011 17:10
    Adekvatna kazna za "veštičarenje", a i za ostale nabrojane "delatnosti".
    Ne bi bilo loše da i naši razmisle o ovakvom vidu kažnjavanja onih "čudotvoraca" što prodaju varikinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.