Demonstranti blokirali luke u SAD

Više od 1.000 demonstranata, pripadnika pokreta "Okupirajmo Vol strit", blokiralo je teretne kamione u lukama na zapadnoj obali SAD i dovelo do zatvaranja nekih terminala u pristaništima u Kaliforniji, Oregonu i u državi Vašington.
Više od 1.000 demonstranata, pripadnika pokreta "Okupirajmo Vol strit", blokiralo je teretne kamione u lukama na zapadnoj obali SAD i dovelo do zatvaranja nekih terminala u pristaništima u Kaliforniji, Oregonu i u državi Vašington.

U Ouklendu, u Kaliforniji, na demonstracijama se okupilo mnogo manje ljudi nego 2. novembra, kada je 10.000 demonstranata potpuno blokiralo luku, ali organizatori su proglasili "pobedu" i najavili nove demonstracije. Organizatori se nadaju da će demonstracije smanjiti profit korporacija koje upravljaju dokovima i poslati poruku da je pokret "Okupirajmo Vol strit" još aktivan.

Sindikati lučkih radnika ne učestvuju u protestima, ali radnici mogu da se pozovu na klauzulu koja im dozvoljava da odsustvuju sa posla ukoliko uslovi rada nisu bezbedni. Kamiondžije su, međutim, prinuđene da čekaju u redovima i smatraju da demonstranti zapravo nanose najviše štete običnim ljudima kojima navodno hoće da pomognu.

U Sijetlu, policija je sinoć upotrebila šok bombe da otera demonstrante koji su blokirali ulaz u luku i uhapsila 11 ljudi. U luci u Portlandu, nekoliko stotina dmonstranata je blokiralo prilaze većim terminalima za utovar i istovar robe.

  • Nebojša Novi Sad

    13.12.2011 16:46
    SAD
    Nema vas toliko OGORČENIH koliko vas može pohapsiti i strpati u zatvore demokratska vlast SAD. Do sada preko 50.000 po nekima preko 70.000 uhapšenih. Demokratija je kada vas hapse i premlaćuju, kada pola amerikanaca nema pravo glasa, demokratija je kada imaju zvanično 40.000.000 gladnih, da ne govorimo o tome kada su crnci dobili pravo glasa, kada su žene dobile pravo glasa u toj demokratiji, ali nije demokratski da Putin pobedi u Rusiji. Tada se šačica plaćenika kao u Libiji naziva demokratskim snagama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.