Kastra pokušali da ubiju 600 puta?

Kubanski lider Fidel Kastro bio je meta neuspelih atentata 638 puta zahvaljujući čemu je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, prenose kubanski mediji.

Kubanski lider Fidel Kastro bio je meta neuspelih atentata 638 puta zahvaljujući čemu je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, prenose kubanski mediji.

Ovaj impresivan broj atentata na Kastra izveden je u periodu od 1958. do 2000. godine, a iza najvećeg broja njih stajali su agenti američke obaveštajne službe, navodi se u dokumentarcu kubanske autorke Amande Čaves pod naslovom "Važno je zvati se Fidel".

Kubanska TV je prošle godine prikazala i seriju koju su snimili eksperti ministarstva unutrašnjih poslova Kube posvećenu svim neuspelim atentatima na Kastra. Kako se tvrdi, načini na koje su atentati izvedeni bili su veoma raznovrsni, od uličnih zaseda pa do podmetanja otrova u omiljenu vrstu Kastrovih cigara.

  • 18.12.2011 09:46
    Kastro kao ovi nasi politicari ili je obrnuto
    nasi politicari videli kako svaki cas neko pokusa da ubije Kastra
    ili da mu razvali i polupa prozore i vrata na njegovoj rezidenciji

    dobra je ta skola komunsticka

    a mogla bi Kuba uci u knjigu Ginisa kako ljudi "iz dobroga zivota" u "orahovim ljuskma" od camaca plove-beze u tu mrsku Ameriku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.