Pokušao da prošvercuje 247 životinja

Jedan češki državljanin priveden je u Argentini kada je pokušao da se ukrca u avion za Madrid, noseći pozamašni kofer sa 247 životinja, među kojima je bilo otrovnih zmija i ugroženih vrsta reptila.
Jedan češki državljanin priveden je u Argentini kada je pokušao da se ukrca u avion za Madrid, noseći pozamašni kofer sa 247 životinja, među kojima je bilo otrovnih zmija i ugroženih vrsta reptila.

Karel Abelovski (51) je uhapšen kada su zaposleni na aerodromu u Buenos Ajresu, prilikom rendgenske pretrage, sa zaprepašćenjem ustanovili da se u njegovoj torbi nalaze "organske supstance koje se pomeraju". U koferu se nalazilo 247 reptila i mekušaca, među kojima je bilo čak devet vrsta otrovnih zmija, i nekoliko mladih boa.

Neke od vrsta koje je Abelovski spakovao sa namerom da ih prenese u Španiju izuzetno su retke i zaštićene su Konvencijom o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama.

Kada su pronađene, dve životinje su već uginule, a pretpostavlja se da bi se zbog nedostatka kiseonika isto dogodilo i većini drugih "slepih putnika", da je kofer smešten u odeljak za prtljag.

Abelovski je priveden 7. decembra, a u međuvremenu je optužen za pokušaj krijumčarenja, za šta bi, ukoliko bude osuđen, mogao da dobije zatvorsku kaznu u trajanju do 10 godina.

Sumnja se da iza ovog prestupa stoji čitava mreža krijumčara egzotičnih vrsta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet