Kina testirala voz koji ide 500 km na sat

Kina je ovog vikenda testirala novi supervoz koji može da razvije brzinu od 500 kilometara na sat.

Kina je ovog vikenda testirala novi supervoz koji može da razvije brzinu od 500 kilometara na sat.

Ovaj voz, koji je sišao sa fabričke trake "CSR korp", podružnice najvećeg proizvođača vozova u Kini, tako je konstruisan da liči na drevni kineski mač, javila je kineska novinska agencija Sinhua. "Ova proba će nam pružiti dragocene podatke o funkcionisanju brzih pruga", rekao je Šen Džijun, stručnjak za železnički saobraćaj.

Kineska železnica je ostavila za sobom tešku godinu, u kojoj je u nesreći dva superbrza voza u julu poginulo 40 ljudi, zbog čega je proizvodnja superbrzih vozova u zemlji bila skoro obustavljena. Osim toga, ministar za železnicu Liju Džuđun, koji je doprineo naglom razvoju tog sektora, smenjen je u februaru zbog optužbi za korupciju, ali mu još nije počelo suđenje.

  • ZoranNS

    27.12.2011 22:12
    Isti su kao i mi
    I mi radimo isto, naši vozovi su na testu postigli 61.5 km u punoj brzini, tu brzini su držali čak 3 minuta, posle su se tračnice usijale, pa smo smanjili na normalnih 46 km na sat.
  • w

    27.12.2011 12:57
    komentar
    da li mrka ministar može da dobije i prokomentariše ovu vest ??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.