Nikson je bio homoseksualac

Novinar Don Fulsom objavio je niz šokatnih saznanja o Ričardu Niksonu, koji je zbog afere Votergejt, ostao zapamćen kao "najprljaviji" američki predsednik.
Novinar Don Fulsom objavio je niz šokatnih saznanja o Ričardu Niksonu, koji je zbog afere Votergejt, ostao zapamćen kao "najprljaviji" američki predsednik.

U svojoj knjizi "Niksonove najmračnije tajne", Fulsom otkriva da je, osim što je bio rasista, lažov i manipulator, Nikson imao i velikih problema sa alkoholom i nasiljem. On tvrdi da je ovaj bivši predsednik tukao svoju suprugu Pat Nikson, ženu koju nikada nije voleo i koju je oženio iskuljučivo zato da bi prikrio svoju homoseksualnost.

U svojoj knjizi Fulsom se poziva na nedavno otkrivena dokumenta, kao i na razgovore s očevicima, uključujući i agente FBI, koji svi listom sugerišu da je Niksonu brak služio samo kao paravan.

Ričard i Pat su spavali u odvojenim sobama i ništa nisu imali zajedničkog osim zvaničnih fotografija. Pat je izgleda puno patila u tom braku. Ljudi bliski predsedničkom paru, koji je u Beloj kući bio od 1968. do 1974, navode da je Nikson, kad bi se napio, imao običaj da grubo vređa suprugu pred osobljem, pa čak i da je tuče.

Knjiga otkriva i da je Nikson održavao bliske veze sa mafijom, posebno sa Karlosom Marčelom, tadašnjim mafijaškim kumom i jednim od najmoćnijih američkih gangstera.

U biografiji je, kako prenosi "Dejli Mejl", dosta prostora posvećeno navodnoj ljubavnoj vezi između američkog predsednika i njegovog najboljeg prijatelja i savetnika Čarlsa Reboze, poznatijeg pod nadimkom Bebe, američkog biznismena kubanskog porekla koji je prao novac za mafijaške klanove iz Majamija.

Nikson i Rebozo su bili nerazdvojni, tvrde mnogi koji su ih poznavali, navodeći da su često bili zatečeni kako se drže za ruke ispod stola na prijemima ili grle u predsedničkom avionu. Pijani, još teže su prikrivali svoju idilu.

Nikson je Rebozu upoznao 1950. godine, nakon što je postao senator i ubrzo su postali bliski prijatelji. Rebozo je Niksonu navodno birao i odeću za javne nastupe. Fulsom smatra da je nemoguće da predsednik nije znao za Rebozove mafijaške veze.

Povezanost predsednikovog bliskog prijatelja sa mafijaškim krugovima navodno je tokom sedamdesetih godina pokušao da istraži jedan njujorški list, koji se nakon toga našao pod nadzorom tajne službe.

Jedini predsednik u američkoj istoriji koji je podneo ostavku, Ričard Nikson, umro je 1994, dvadeset godina nakon što se povukao sa funkcije zbog afere Votergejt. Njegova supruga Pat preminula je godinu dana ranije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.