Kapetan napustio brod pre putnika

Kapetan nasukanog kruzera "Kosta Konokordija" napustio je brod mnogo pre nego što je evakuisan poslednji putnik, rekao je tužilac zadužen za istragu ove nesreće.

Kapetan nasukanog kruzera "Kosta Konokordija" napustio je brod mnogo pre nego što je evakuisan poslednji putnik, rekao je tužilac zadužen za istragu ove nesreće.

Kapetan broda Frančesko Sketino uhapšen je u subotu pod optužbom da je počinio višestruko ubistvo i napustio brod. Nesreća se desila u petak uveče, kada je brod sa 4.229 putnika naleteo na greben blizu ostrva Điljo. Potvrđeno je da je poginulo troje ljudi, četrdeset ih je povređeno, a broj onih koji se vode kao nestali kreće se između 40 i 60, zavisno od izvora.

Tužilac je rekao da "putanja kojom se brod kretao nije bila dobra" i dodao da je kapetan broda bio u kabini za upravljanje i prema tome odgovoran za operacije. Tužilaštvo ispituje i moguću odgovornost drugih ljudi uključujući i zamenika kapetana Kira Ambrosija, koji je takođe priveden. Na pitanje da li je moguće da je posada bila loše pripremljena, tužilac je rekao da se više radi o sistemu komande koja "nije funkcionisala kako je trebalo". Prema navodima nekih italijanskih medija, kapetan broda nađen je na obali oko 23.40 u petak, dok su poslednji putnici evakuisani sa broda oko 6.00 u subotu ujutro.

Spasioci su nastavili u subotu ceo dan i tokom noći da tragaju za nestalima i u nedelju ujutru je nađen jedan mladi bračni par Južnokorejanca, a čuli su se zvuci iz jednog dela broda gde se veruje da ima još nekog preživelog. Među putnicima bilo je troje državljana Srbije, koji su dobro, rečeno je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

  • Londra

    16.01.2012 22:41
    @Пера
    Da, trebao je. ali..
  • Пера

    16.01.2012 07:06
    @Londra
    Требао је да организује и руководи спашавањем путника!
  • Londra

    15.01.2012 17:32
    Uvek pobegnu,nista novo.
    Trebao je do 6 ujutru da pika pasijans da ubije vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.