VIDEO: Žena koja je reagovala na pregaženo dete Uzor nacije

Kineska agencija Sinhua proglasila je za Uzor nacije ženu iz gradske čistoće Čen Sianmei, koja je pokušala da spasi dete pregaženo na ulici prošlog oktobra.
Kineska agencija Sinhua proglasila je za Uzor nacije ženu iz gradske čistoće Čen Sianmei, koja je pokušala da spasi dete pregaženo na ulici prošlog oktobra.

Na video snimku objavljenom na Internetu prikazano je najmanje 18 ljudi kako prolaze pored dvogodišnje bebe Jue Jue, koja je ležala krvareći i bez svesti na ulici u južnoj Kini, dok je jedna žena nije podigla i sklonila na bezbedno mesto.

Jue Jue je umrla od zadobijenih povreda, ali je video snimak šokirao javnost u Kini i pokrenuo talas nacionalnog preispitivanja humanosti u uslovima brzog razvitka i urbanizacije društva.

Sinhua je dodelila priznanje 58-godišnjoj Čen Sianmei na televizijskoj ceremoniji održanoj sinoć, pošto su za nju glasali preko Interneta milioni Kineza. Čen, koja radi i kao kuvarica, kaže da joj se život nije mnogo promenio od kako se neočekivano našla u žiži javnosti. "Ja samo mislim da mi treba da spasavamo druge", rekla je Čen na ceremoniji koju je prenosila pekinška TV. "Ono što sam uradila nije bilo ništa posebno".

Među dobitnicima priznanja za humani poduhvat bila je i Vu Djuping, koja je uhvatila rukama bebu koja je ispala kroz prozor višespratnice, kao i Hu Janping koja se posvetila staranju o 28 mentalno hendikepirane dece nakon što je umro njen hendikepirani sin 2001.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet