Ubio ženu jer je rodila treću kćerku

Jedan Avganistanac je ubio suprugu jer je rodila treću kćerku a ne sina, kako se on nadao, saopštila je danas policija u provinciji Kunduz.
Jedan Avganistanac je ubio suprugu jer je rodila treću kćerku a ne sina, kako se on nadao, saopštila je danas policija u provinciji Kunduz.

Dvadesetosmogodišnju ženu, koja je identifikovana kao Storai, udavio je muž, član lokalne policije, uz pomoć majke, što je bila osveta jer je pre tri meseca rodila treću kćerku u selu Mohasili.

Svekrva je uhapšena u vezi sa smrću porodilje, ali je njen muž još na slobodi i najverovatnije ga štite dobro naoružane grupe policije. "Postojanje policije je veliki problem i imamo poteškoća kod hapšenja", rekao je šef policije Kunduza Sufi Habib.

Nadera Geja, šef odeljenja za žene u Kunduzu, rekla je da je ovo ubistvo najgori primer nasilja nad ženama sa kojim se ona susrela.

Nasilje nad ženama je uobičajeno u Avganistanu. Krajem novembra u istoj provinciji članove jedne porodice, koja je odbila da uda kćerku za muškarca koga su smatrali odgovornim, napadači su polili kiselinom. Oni su prosuli kiselinu na oba roditelja i troje dece.

  • Pera sveznalica

    31.01.2012 22:40
    @Andrija
    Nisi razumeo Jokera. Džaba medecina :)
  • Andrija Šrek

    31.01.2012 11:29
    @Joker
    Ne, Jokeru, ja mislim da o tome zapravo odlučuje Bog, lično!
    Svašta...
  • joker

    31.01.2012 08:17
    eh, te žene
    Da hromozom u spermatozoidu nosi 'informaciju' o polu deteta, to znamo. Ali vi kao da ne poznajete žene. Klasična 'muška' teorija kaže da najsposobniji, najagilniji, najprodorniji spermatozoid prodire u jajnu ćeliju i vrši oplođenje. A, jel' se neko možda zapitao da nije slučajno jajna ćelija ta koja 'odlučuje' kojeg od hiljada spermatozoida će da 'pusti', pa na tom delu malo 'oslabi' zid?
    Čin o kojem se u članku priča, svakako je za najoštriju osudu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet