Kina zabranila čitanje iz dlana u obdaništima

Kineske vlasti zabranile su da se u obdaništima u severnoj kineskoj provinciji Šansi mališanima čita iz dlana.
Kineske vlasti zabranile su da se u obdaništima u severnoj kineskoj provinciji Šansi mališanima čita iz dlana.

Iako su mnogi roditelji želeli da se njihovoj deci čita iz dlana kako bi se "utvrdila urođena inteligencija i potencijal dece", neki su se kasnije žalili na visoku cenu, koja je iznosila 190 dolara, a i počeli su da sumnjaju da je ovaj metod testiranja ispravan.

Lokalni šef kancelarije za obrazovanje Ma Džosjing rekao je da je čitanje dlana deci sada zabranjeno i dodao da vlasti istražuju da li je kompanija "Šansi daomeng kultura komunikacije" - koja sprovodi "testiranja" - prekršila neki zakon.

Predviđanje sudbine, uključujući čitanje iz dlana, ima duboke korene u kineskoj tradiciji i još je živo, iako su se kineski lideri trudili da obeshrabre i kazne sledbenike ovih praksi koje smatraju sujeverjem.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.