U Japanu 51 osoba stradala zbog snega

Najmanje 51 osoba izgubila je život u incidentima vezanim za visok sneg u Japanu, i to uglavnom dok su raščišćavali snežne nanose.
Najmanje 51 osoba izgubila je život u incidentima vezanim za visok sneg u Japanu, i to uglavnom dok su raščišćavali snežne nanose.

Japanska služba za vanredne situacije zaključila je da je 35 poginulih bilo starije od 65 godine, a da je njih 42 nastradalo dok je uklanjalo nanose, uključujući i one koji su pali sa krova dok su skidali sneg.

Smrtni slučajevi od posledica snežnih padavina zabeleženi su u devet prefektura od 1. novembra prošle godine do juče.

U gradu Sukaju u prefekturi Aomori napadalo je više od četiri metra snega, saopštila je Japanska meteorološka služba, upozoravajući da se ove nedelje očekuju nove snežne padavine duž obale Japanskog mora.

Služba za vanredne situacije je preporučila ljudima da nose šlemove dok raščišćavaju nanose i da rade u grupama od po najmanje dvoje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet