Ledeni talas u Evropi odneo 120 života

U centralnoj i istočnoj Evropi i dalje su izuzetno niske temperature, kakve nisu zabeležene poslednjih nekoliko decenija, a ledeni talas je do sada odneo skoro 120 života.

U centralnoj i istočnoj Evropi i dalje su izuzetno niske temperature, kakve nisu zabeležene poslednjih nekoliko decenija, a ledeni talas je do sada odneo skoro 120 života.

Hladan front iz Sibira počeo je da se širi i na zemlje na zapadu i jugu Evrope.

Tokom prošle nedelje u Ukrajini je 63 ljudi izgubilo život, gde se "bije bitka" sa izuzetno niskim temperaturama koje su se spuštale i do minus 33 stepena. U saopštenju se navodi da je osam osoba umrlo u bolnicama, 41 na ulicama i 14 u svojim domovima i da se pretpostavlja da je uzrok smrti bila hipotermija.

Niske temperature odnele su devet ljudskih života u Poljskoj u poslednjih 24 sata, čime se ukupan broj žrtava hladnoće popeo na 29, gde je hladan talas počeo pre nedelju dana. Temperature su se spustile i do minus 32 stepena na jugozapadu zemlje, navodi se u saopštenju i dodaje da su beskućnici većinom žrtve hladnoće.

Proteklih dana u Rumuniji hladan talas je odneo 14 života, a u Bugarskoj osam života. Za sada nema podataka iz Rusije.

Hladnoća je stigla i do najjužnijih delova kontinenta, gde inače retko pada sneg, koji se tako zabeleo u delovima Atine i u Istanbulu, gde je privremeno izazvalo kolaps u saobraćaju, a prema prvim izveštajima jedna osoba je izgubila život na ulicama okovanim snegom i ledom. Sneg je pao i na francuskom ostrvu Korzika u Sredozemnom moru, u Italiji su padavine izazvale haos u saobraćaju u severnim gradovima Bolonji i Milanu.

  • Oooo

    02.02.2012 13:16
    strava
    božija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet