Sneg blokira saobraćaj u Evropi

Velike hladnoće i snežne padavine koje su zahvatile Evropu odnele su više od 200 života i ugrozile vazdušni, železnički i drumski saobraćaj širom kontinenta.

Velike hladnoće i snežne padavine koje su zahvatile Evropu odnele su više od 200 života i ugrozile vazdušni, železnički i drumski saobraćaj širom kontinenta.

Desetine letova otkazano je na evropskim saobraćajnim tranzitnim tačkama - aerodromima u Amsterdamu i Londonu. Ledenim vremenom su naročito pogodjene centralna i istočna Evropa, u kojima su niske temperature dostigle višedecenijski rekord - do čak minus 38 stepeni, koliko je izmereno u Ukrajini u kojoj su se prošle nedelje najmanje 122 osobe smrzle, većinom beskućnici.

Italijanska prestonica Rim suočava se sa najvišim snežnim pokrivačem u više od 25 godina, što je izazvalo saobraćajni haos u gradu. U Veneciji su se čak zaledili neki od kanala. Ruski gasni gigant Gasprom upozorio je da nije u stanju da odgovori na evropske potreba za tim energentom, jer se i sam bori sa problemima koje izaziva izuzetno hladno vreme.

Kako se talas ledenog vazduha pomera ka zapadu, tako je u noći između petka i subote i Britanija zahvaćena snegom i hladnim vremenom. U nekim delovima zemlje palo je 16 centimetara snega, što je izazvalo saobraćajni haos na putevima, železničkim prugama i aerodromima. U Holandiji su izmerene temperature od minus 22 stepena, što je rekord u poslednjih 27 godina u toj zemlji. Automoto savezi evropskih zemalja prijavili su kilometrima duge saobraćajne kolone širom Belgije i Holandije, pošto je u tim zemljama u petak pao prvi sneg ove zime.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.