Ajnštajnova teorija nije oborena, CERN pogrešio

Albert Ajnštajn je izgleda bio u pravu sa svojom teorijom relativiteta, dok su naučnici iz Evropskog centra za nuklearna istraživanja (CERN) napravili grešku, tvrdeći da su subatomske čestice brže od svetlosti.
Albert Ajnštajn je izgleda bio u pravu sa svojom teorijom relativiteta, dok su naučnici iz Evropskog centra za nuklearna istraživanja (CERN) napravili grešku, tvrdeći da su subatomske čestice brže od svetlosti.

Rezultati CERN-ovog istraživanja "Opera", koji su krajem septembra potresli naučni svet pokazavši da su neutrino čestice brže od svetlosti, ispostavili su se netačnim zbog loše konekcije.

"Loša konekcija između sistema za globalno pozicioniranje GPS i računara je kao posledicu imala grešku", objavio je američki časopis "Sajens" na svom veb sajtu. Nova istraživanja će, ipak, biti neophodna da bi se potvrdila teorija da je loša konekcija između GPS sistema i elektronske kartice u računaru uticala na rezultat merenja, zaključeno je u članku objavljenom u "Sajensu".

Naučnici sada planiraju da ponovo izmere brzinu neutrina čim Veliki Hadronski sudarač krene sa radom u martu.

  • 25.01.2013 16:03
    Ajnštajnove greške i zablude
    Malo po malo na vidjelo izlaze greške savremene nauke. U svojoj najnovijoj knjizi “Ajnštajnove greške i zablude”, ili "Einstein's mistakes and delusions", izdavač LAP LAMBERT Academic Publishing, autor Lutvo Kurić, otkriva zablude nauke kod objašnjenja tajni prostorno vremenskog kontinuuma. Poznati naučni autoriteti kao što su: Ajnštajn, Njutn, Kant, Hegel, Aristotel i drugi, na pogrešan način nam govore o vremenu. To vrijeme o kojem oni govore uopće ne postoji. Tog vremena nema. Dakle, govore nam o nećemu čega uopće nema. Umjesto tog Ajnštajnovog vremena postoje neka druga vremena koja do sada nije uspjela otkriti savremena nauka. Može se zaključiti da je naša predstava o materijalnom svijetu u kojem živimo pogrešno oblikovana.

    Projekt-ID (77875), ISBN (978-3-659-33188-6), www.get-morebooks.com.
  • Andrija Šrek

    24.02.2012 17:08
    ???
    Izvinite, ali ja nikako da razumem zašto je u vezi sa ovom vešću važno ko je šta bio po nacionalnosti? I zašto je to uopšte važno?
  • samo jedno

    24.02.2012 15:11
    pitanje
    E kada se pricaju price, a ne razglaba s o Anstajn.A,
    ajd da pitam sta je bio nobelovac SFRJ, Ivo Andric
    po narodnosti i kojoj je veroispovesti pripadao

    to nam je sada jako vazno, kako bi ekonomski bolje napredovali

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.