Norveškoj porodici meteorit pao u dvorište

Jedna norveška porodica sa zaprepašćenjem je saznala da je kamen koji je probio krov šupe u dvorištu njene kuće u Oslu stigao iz svemira.
Jedna norveška porodica sa zaprepašćenjem je saznala da je kamen koji je probio krov šupe u dvorištu njene kuće u Oslu stigao iz svemira.

Stručnjaci veruju da se kamen, težak 585 grama, odlomio od meteorita koji je proleteo 1. marta iznad Norveške. Objekat je identifikovan kao "breča" (breccia), tj. kamen sastavljen od fragmenata minerala ili stena.

Meteoriti obično sagore prilikom ulaska u našu atmosferu. Samo u izuzetno retkim slučajevima se dešava da pojedini delovi meteorita padnu na naseljena područja.

Norveška porodica ima puno sreće, ne samo zato što kamen nije prouzrokovao veću štetu, već i zato što vredi pravo malo bogatstvo.

Meteorit sa Marsa, na primer, može da dostigne vrednost od 5.000 kruna (650 evra) po gramu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet