Preko Fejsbuka saznala da joj je muž poginuo

Supruga jednog od američkih vojnika stacioniranih u Avganistanu, saznala je preko Fejsbuka da joj je muž poginuo, umesto da su je o tome obavestile vojne vlasti, piše Hafington Post.
Supruga jednog od američkih vojnika stacioniranih u Avganistanu, saznala je preko Fejsbuka da joj je muž poginuo, umesto da su je o tome obavestile vojne vlasti, piše Hafington Post.

Narednik Kristofer Braun iz Ohaja, poginuo je 3. aprila u Avganistanu, kada su njegov tim napali talibani, nedelju dana pošto je došao u četvrtu misiju u toj zemlji. Njegova supruga Erijel Tejlor Braun kaže da je svega nekoliko sati pre toga preko Skajpa razgovarala sa njim, da bi posle nekog vremena dobila poruku na Fejsbuku od žene koja je bila u istoj četi sa Kristoferom, da je odmah pozove telefonom.

"Bila sam kod kuće sa svoje dvoje dece, kada mi je preko telefona rekla da je moj muž poginuo. Doživela sam potpuni nervni slom, nije trebalo tako da mi saopšti informaciju", navodi Erijel, koja je u 11 nedelji trudnoće.

Kako navodi Hafington Post, standardna vojna procedura je da se porodica nastradalog vojnika lično obavesti o tome, putem vojnog izaslanika koji dođe direktno u dom i saopšti tužnu vest.

Vojni zvaničnici u Fort Karson u Koloradu, gde je Braun bio stacioniran, kažu da će biti sprovedena istraga protiv tri vojna lica, koja se sumnjiče da su učestvovala u saopštavanju informacije. Ako se optužbe pokažu kao tačne, biće izvedeni pred vojni sud, dodaje ovaj američki veb portal.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.