Invalidi krenuli u protestni marš do Podgorice

Bjelopoljski invalidi rada, njih oko 50, krenuli su danas u protestni marš do Podgorice, pošto su propali pregovori s predstavnicima crnogorske vlade o uslovima za odlazak u penziju.
Bjelopoljski invalidi rada, njih oko 50, krenuli su danas u protestni marš do Podgorice, pošto su propali pregovori s predstavnicima crnogorske vlade o uslovima za odlazak u penziju.

Oni protestnim maršom žele da ukažu na svoj težak socijalno-ekonomski položaj i najavili su da će ispred Skupštine Crne Gore i vlade u Podgorici tražiti ostvarenje svojih prava.

Najavljeno je da će sutra iz Bijelog Polja prema Podgorici krenuti i radnici propalih bjelopoljskih firmi, a očekuje se i podrška invalida rada iz drugih crnogorskih opština.

Invalidi rada zahtevaju da se odlazak u penziju omogući muškarcima sa 55 godina života, a ženama sa 50 godina starosti, odnosno najmanje 15 godina radnog staža, ali tako da polazna osnova ne bude manja od prosečne penzije u Crnoj Gori. Bjelopoljski invalidi rada traže i isplatu 24 prosečne zarade radnicima koji su stečajem ili kao tehnološki višak ostali bez posla, povezivanje radnog staža, subvencije za struju, kao i rešenje stambenog pitanja.

  • Hm

    23.04.2012 19:18
    Digla se cela Crna Gora?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.