Za gladne treba još 200 miliona dolara

Svetske humanitarne organizacije upozorile su da im je potrebno još najmanje 200 miliona dolara za borbu protiv sve ozbiljnije krize gladi koja je ove godine pogodila više od milion dece širom zapadne i centralne Afrike.

Svetske humanitarne organizacije upozorile su da im je potrebno još najmanje 200 miliona dolara za borbu protiv sve ozbiljnije krize gladi koja je ove godine pogodila više od milion dece širom zapadne i centralne Afrike.

Grupa humanitarnih organizacija prvi put je upozorila na veliku predstojeću krizu krajem 2011. godine, a sada je saopštila da žene u Čadu prekopavaju mravinjake u potrazi za zrnevljem, kako bi preživele, dok drugi danima putuju na magarcima vodeći decu ka većim mestima nadajući se da u njima ima hrane.

Organizacije "Action Against Hunger", "Oxfam", "Save the Children", "World Vision" navele su u saopštenju da im je potrebno oko 250 miliona dolara za pomoć stanovnicima osam zemalja, koje su najviše pogođene sušom i visokim cenama hrane, dok su do sada prikupile samo 52 miliona dolara. Najmanje 15 miliona ljudi ozbiljno je ugroženo, a najviše ih je u Čadu, Maliju, Nigeru, Mauritaniji, Burkini Faso i delovima Nigerije i Kameruna.

  • LimanacNS

    24.04.2012 10:22
    Eto
    Lakše je odvojiti koju milijardicu za rat u Iraku ili Libiji, nego smešnih 200 miliona za osmeh na licima gladnih. Odosmo u očin...
  • steva

    24.04.2012 09:54
    ......
    Biće skoro propast sveta, nek propadne nije šteta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.