"Koza nostra" ucenjivala Berluskonija

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni plaćao je velike sume novca sicilijanskoj mafiji sredinom sedamdesetih godina prošlog veka, da on i članovi njegove porodice ne bi bili oteti, saopštio je italijanski apelacioni sud.
Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni plaćao je velike sume novca sicilijanskoj mafiji sredinom sedamdesetih godina prošlog veka, da on i članovi njegove porodice ne bi bili oteti, saopštio je italijanski apelacioni sud.

Zaštita od "Koza nostre" 'nije bila besplatna', navodi se u saopštenju i dodaje da je medijski magnat bio žrtva iznude. "Berluskoni je predao značajne sume novca mafiji", navodi se u sudskom dokumentu na 146 stranica, u kojem se objašnjava odluka od prošlog meseca da se odbaci suđenje Marselu Del Utriju, Sicilijancu koji je u to vreme radio za Berluskonija.

Italijanske kriminalne organizacije su tokom sedamdesetih rutinski otimale bogate ljude i njihovu decu na severu zemlje, da bi naplatili otkupninu.

Vitorio Manjano, sicilijanski mafijaš koji je bio osuđen za ubistvo, živeo je u Berluskonijevom domu nedaleko od Milana sredinom sedamdesetih, navodno da bi se brinuo o konjima. U to vreme, Berluskoni je imao dvoje male dece sa svojom prvom suprugom. Berluskoni je 2008. godine izjavio da se Manjano "ponašao savršeno" i da je živeo sa njegovom porodicom i pratio decu u školu. Manjano je umro 2000. godine prirodnom smrću. Tužilac iz Palerma Salvatore Borselino opisao je Manjana kao šefa poslovnih interesa "Koza nostre" na severu Italije, u jednom od poslednjih intervjua koje je dao pre nego što ga je mafija ubila u bombaškom napadu 1992. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet