Uhapšeni Izraelci u sklopu istrage o trgovini organima na Kosovu

Izraelska policija uhapsila je danas deset osoba, uključujući i jednog lekara, pod sumnjom da su bili deo mreže trgovine ljudskim organima.
Izraelska policija uhapsila je danas deset osoba, uključujući i jednog lekara, pod sumnjom da su bili deo mreže trgovine ljudskim organima.

Istraga je pokrenuta nakon što je Euleks obavestio izraelsku policiju.

Žrtve su bile siromašni ljudi koje su drugi ubedili da prodaju svoje organe, pokazala je istraga koja je trajala mesec dana.

Tajna istraga je pokrenuta nakon što je policija Euleksa na Kosovu informisala izraelsku policiju da je jedan Turčin koji je tamo uhapšen rekao istražiteljima da mu je bubreg izvađen, javlja najtiražniji list "Jediot ahronot". On tvrdi da su ga lovci na organe "izbacili na ulicu" nakon operacije.

Članovi mreže su nudili siromašnima novac za vitalne organe, namenjene za transplantaciju u inostranstvu. Donatorima je plaćano od 250 do nekoliko hiljada dolara. Mreža je, kako veruje policija, uglavnom delovala na Kosovu i Azerbejdžanu, a primaoci su plaćali više od 100.000 dolara za organe.

Trgovci organima, prema tvrdnjama policije, nisu obezbeđivali donatorima neophodnu medicinsku pomoć, niti su ih upozoravali na rizike kojima se izlažu.

Uhapšeni će sutra biti saslušani u sudu u Rišon Lecionu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet