Josipović: Nikolić da napusti ideje četništva

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da neće prisustvovati inauguraciji predsednika Srbije ako Tomislav Nikolić "zauvek ne napusti ideje četništva".

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da neće prisustvovati inauguraciji predsednika Srbije ako Tomislav Nikolić "zauvek ne napusti ideje četništva".

"Svako ko želi da učestvuje u zajedničkom projektu evropeizacije regiona, ko želi da ima partnere i prijatelje u Evropi, mora da napusti ideje četništva i teritorijalne ekspanzije, ideje o tome kako teritorije i granice nisu definisane", rekao je Josipović.

On je u Briselu na marginama konferencije "Stanje u Evropskoj uniji 2012" poručio da svako ima za to priliku, pa i Nikolić. "Kada bude jasno da je prihvatio takav koncept, onda ćemo sarađivati. Ako se o tome jasno ne izrazi, sigurno neću otići na inauguraciju u Beograd", rekao je Josipović novinarima.

  • jo

    01.06.2012 06:26
    Nesanica
    Celu noć oka nisam sklopio zbog toga što neće doći.A posebno zbog toga što je to zbog ideologije a ne vegete i badel konjaka i ostale njihove robe
  • Ko su cetnici?

    31.05.2012 22:11
    Ko su cetnici?
    Najveca tuga u svim ovim izjavama je ta sto niko u stvari nezna ko su bili cetnici. Slusajuci Josipoviceve izjave vidim da nezna i da svi cetnistvo racunaju od 90-ih ali tuga je sto ni vecina srba nema pojma ko su bili cetnici i za sta su se zalagali. Ljudi mi smo ekstremno glup i neobrazovan narod i trenutno zivimo onako kako smo zasluzili, mozda cak i bolje. Tuga, jbt gdje ja zivim.
  • Tijana

    31.05.2012 16:16
    Lepo rečeno
    Gospodinu Josipoviću svaka čast na izjavi. Dosta je bilo i ustaša i četnika i nedićevaca i sličnih bandita kojima je opis posla da šalju tuđu decu u ratove da umiru za njih i njihove ideologije, po principu, nemam nišda drugo da se time dičim pa ću veličinom teritorije i količinom mrtvih, zarad dokazivanja kako je moja ideologija više u pravu od tuđe! Hajde da svi fino uđu intelektualno, duhovno, moralno i etički u XXI vek pa da jednom konačno bude mir na Balkanu pa da možemo pevati onu Štulićevu, ,,Balkane, Balkane, Balkane moj, budi mi silan i DOBRO MI STOJ!'' Balkan iz devedesetih nikom ne stoji dobro!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.