VIDEO: Neonacistički poslanik išamarao ženu u TV duelu

Poslanik grčke neonacističke partije fizički je jutros pred TV-kamerama napao dve poslanice levice u televizijskoj debati pred parlamentarne izbore 17.juna.

Poslanik grčke neonacističke partije fizički je jutros pred TV-kamerama napao dve poslanice levice u televizijskoj debati pred parlamentarne izbore 17.juna.

On je nakon incidenta pobegao iz zgrade privatne Televizije Antena. Policija je već izdala nalog za njegovo hapšenje, prenose svetske agencije.

Ilijas Kasidijaris, portparol stranke "Hrisi Avgi" (Zlatna zora) koja je na izborima 6. maja sa 6,9 odsto glasova prešla cenzus za ulazak u parlament, izgubio je živce kada je poslanica radikalne levičarske stranke Siriza Rena Duru pomenula optužnicu podignutu protiv njega zbog oružane pljačke 2007. (suđenje po toj tužbi počelo je u sredu, ali je odloženo za 11. jun).

Kasidijaris je bacio času sa vodom na Renu Duru i uputio joj uvrede, a potom se okrenuo prema poslanici komunista Lijani Kaneli koja je ustala protestujući zbog njegovog ponašanja. Najpre ju je gurnuo, potom tri puta ošmario, a onda napustio studio. Događaj je snimljen i može se videti na sajtu Jutjubu.

Novinari i radnici televizije pokušali su da ga zaustave, ali nisu uspeli i Kasidijaris je pobegao.

Incident je smesta izazvao oštre reakcije u Grčkoj gde će "Zlatna zora", po anketama, ostati u parlamentu sa oko četiri odsto glasova i posle novih vanrednih poslaničkih izbora 17. juna.

  • za ns jugend

    08.06.2012 00:03
    jesi li cuo za hajduk jugend , da nisu oni mozda tvoja braca???
  • 07.06.2012 22:29
    Evo malo oduska za superiornu rasu ljudi,sta vec

    http://www.youtube.com/watch?v=PQnfj3FPurI&feature=related

  • @456

    07.06.2012 21:27
    Pitaj babu ,ako je bila u logoru, zasto su bolji i zasto sa nacistima nema price. Pitaj i dedu, ako kojim slucajem i sam nije bio fasista ili kolaboracionista (da upotrebim eufemizam).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.