Danska: Gej venčanja i u crkvi

Danski parlament usvojio je zakon koji omogućava istopolnim parovima da se, počev već od sredine ovog meseca, venčavaju u Danskoj narodnoj evangelističkoj crkvi.
Danski parlament usvojio je zakon koji omogućava istopolnim parovima da se, počev već od sredine ovog meseca, venčavaju u Danskoj narodnoj evangelističkoj crkvi.

Prema zakonu, sveštenik nije obavezan da venča istopolni par ako se to protivi njegovoj savesti. Venčanje može da obavi drugo svešteno lice koje je saglasno s tim.

U Danskoj je već dugi niz godina ozakonjeno sklapanje građanskih brakova, odnosno registrovanih partnerstava istopolnih parova, a od 2009. godine im je dato i zakonsko pravo i da usvajaju decu.

  • Tijana

    10.06.2012 12:33
    @Anonimus
    Nažalost je tako. Međutim, ja se nadam da ćemo ipak, makar malo uspeti u katarzi društva tako što će mladi menjajući sebe i vlastitu sredinu, menjati društvo u celini...
  • 09.06.2012 19:51
    Tijana, to je pusta zelja.
    Cak i za 15 godina konstantnog razvitka i rada, Srbija bi idalje kaskala za severnim zemljama, u svakom pogledau, sem po broju ratova i neprirodnih smrti.
  • Tijana

    08.06.2012 09:04
    Idealna država
    Danska je od kad postoji uvek pratila aktuelnosti, nikada nije bila zatucana, sloboda govora, mišljenja i delanja bila je uvek prisutna kroz njenu celokupnu istoriju...
    Sve više mi se čini da je ovakva država idealna za život i volela bih kada bi se i naša država ugledala makar minijaturno na nju pa bi nam bolje bilo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet