Obustava rada u Fijatu zbog štednje

Uprava "Fijata" odlučila je da zbog štednje obustavi radu u sedištu kompanije u Torinu u kome ima ukupno 5.400 radnika na osam dana u junu i u julu, čime će se svakog dana troškovi poslovanja smanjiti za oko milion dolara.

Uprava "Fijata" odlučila je da zbog štednje obustavi radu u sedištu kompanije u Torinu u kome ima ukupno 5.400 radnika na osam dana u junu i u julu, čime će se svakog dana troškovi poslovanja smanjiti za oko milion dolara.

Kapije centrale "Mirafjori" italijanskog auto-gianta biće zatvorene sredinom juna i četiri dana narednog meseca, a radnici koji ostanu kod kuće dobiće oko 80 odsto normalne plate, kako je to predviđeno vladinim programom za privremeno otpuštene radnike. "Fijat" će u sedištu kompanije obustaviti rad i u avgustu, u vreme uobičjenih letnjih odmora. U torinskoj centrali "Fijata" smešteni su stajling centar, inženjering sa proizvodnim poslovima, prodaja i marketing, nabavna služba i administratino osoblje.

Privremeno zatvaranje "Fijatove" centrale deo je napora kompanije da se smanje gubici u Evropi, Aziji i u regionu Bliskog istoka, gde je zabeležen trgovački gubitak od 207 miliona evra u prvom tromesečju 2012, u odnosu na 107 miliona evra u istom periodu 2011. Očekuje se da će se takva kretanja nastaviti i do kraja godine, što će dovesti do nepovoljnije situacije nego 2011, kada je trgovinski gubitak bio 500 miliona evra.

Čtava grupa "Fijat", međutim, ostvarila je 866 milona evra trgovačkog profita u prvom tromesečju 2012 zahvaljujući uspešnom poslovanju američog "Krajsleara" koji se nalazi pod kontrolom italijanske kompanije i "Fijatovim" poslovima u Brazilu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.