Još jedan političar plagijator?

Naučni časopis "Nature" optužuje rumunskog premijera Viktora Pontu da je plagirao veći deo svog doktorskog rada iz 2003. godine.

Naučni časopis "Nature" optužuje rumunskog premijera Viktora Pontu da je plagirao veći deo svog doktorskog rada iz 2003. godine.

U članku časopis ukazuje da je imao uvid u rad i da se više od polovine doktorske disertacije na 432 strane o Međunardonom krivičnom sudu sastoji od "prekopiranih tekstova".

Ponta je novinarima rekao da je spreman da se suoči sa svakom vrstom provere i negirao da je njegov doktorski rad plagijat, smatrajući da se iza optužbi nalaze politički motivi. Optužbe su usledile mesec dana nakon što je Ponta izjavio da je njegov ministar obrazovanja Ioan Mang podneo ostavku zbog optužbi stranih istraživača da je kopirao naučni dokument o informativnoj tehnologiji. Premijer je bio nateran da se odrekne svog prvog kandidata za mesto ministra obrazovanja pošto je i ona bila optužena za plagijat.

Mađarski predsednik Pal Šmit podneo je u aprilu ostavku, a nemački ministar odbrane Karl Teodor cu Gutenberg marta prošle godine zbog optužbi da su plagirali naučne radove kojima su stekli fakultetske titule.

  • 19.06.2012 12:20
    A Tomina diploma?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet