Konvoj iz Visokog krenuo ka Srebrenici

Iz Visokog je danas krenula kolona sa posmrtnim ostacima 520 žrtava iz Srebrenice, koji će biti sahranjeni 11. jula u Memorijalnom centru Potočari.

Iz Visokog je danas krenula kolona sa posmrtnim ostacima 520 žrtava iz Srebrenice, koji će biti sahranjeni 11. jula u Memorijalnom centru Potočari.

Ove godine je među identifikovanim žrtvama šest dečaka, koji su, kada su ubijeni bili mlađi od 15 godina i tri žene, od kojih je jedna imala 94 godine.

U Srebrenici su u julu 1995. godine, jedinice Vojske Republike Srpske ubile više od osam hiljada Bošnjaka iz Podrinja. Do sada je u Memorijalnom centru u Potočarima identifikovano iz masovnih grobnica i sahranjeno 5.137 osoba.

Zločine u Srebrenici je Međunarodni sud pravde u Hagu 2007. godine zvanično proglasio genocidom.

  • Richard Rublev

    09.07.2012 13:16
    I da se razumemo....
    ...i sarajevska vlada od toga pravi cirkus. Svake godine po nekoliko stotina sahrane, da se održi tenzija. Zajedno su zakuvali rat da bi stvorili despotije i zajedno svi sprečavaju postojanje normalnog života.
  • Richard Rublev

    09.07.2012 13:14
    I jedan je mnogo...
    ...a ne nekoliko hiljada života! Kakva je razlika izmedju "samo" tri hiljade i preko osam hiljada. Ubij jednog čoveka, pa ćeš videti šta je "samo"... Što bi moj murdi otac rekao: "Najlakše se u tudje gaće usrati." Pitao bih svakoga ko relativizuje žrtve rata (postoje samo žrtve, ne bilo koje i bilo čije), kako bi mu bilo da je on jedan od tih "samo" nekoliko hiljada...
  • Aleksandar

    09.07.2012 11:28
    Priuceni novinarcic - piskaralo
    Molim "novinara" koji je napisao ovaj tekst da ne iznosi netacne i neproverene cinjenice("U Srebrenici su u julu 1995. godine, jedinice Vojske Republike Srpske ubile više od osam hiljada Bošnjaka iz Podrinja"). Ako oni prave cirkus od tog zlocina ne trebamo mi da se ubedjujemo da su u pravu. I ptice na grani (a u Bosni mdju Muslimanima narocito) znaju da se taj zlocin nije desio na taj nacin na koji ga predstavljaju. Broj poginulih je preuvelican bar tri puta. Kako su poceli broj poginulih ce dostici 10000 ljudi. To sto rade neka je njim na cast. Vecina ljudi je poginula u borbama. To su cinjenice koje svi osim nas znaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.