Cetinje: Građani protiv Zvezda Granda

Grupa građana Cetinja uputila je danas pismo gradonačelniku crnogorske prestonice Aleksandru Bogdanoviću od koga traže da ne dozvoli da se u tom gradu održi koncert Zvezda Granda.
Grupa građana Cetinja uputila je danas pismo gradonačelniku crnogorske prestonice Aleksandru Bogdanoviću od koga traže da ne dozvoli da se u tom gradu održi koncert Zvezda Granda.

Najoštrije protestujemo i izražavamo neslaganje sa odlukom da se na Cetinju organizuje manifestacija Zvezde Granda, bez obzira na činjenicu što naš stav može da povredi nečija osećanja, navodi se u pismu.

Dodaje se da bi održavanje koncerta Zvezde Granda značilo da je Cetinje palo pod naletom populizma i kiča, kojima se, kako se navodi, dugo i odlučno suprotstavljalo.

Radi se o tome da se morate odlučiti da li smo za to da gradimo univerzitetski i prosvetiteljski centar ili vašarište na kome je svakome sve dozvoljeno, ističe se u pismu gradonačelniku.

Ocenjuje se da bi Cetinje, organizacijom koncerta Zvezda Granda, bilo kulturno degradirano.

Očekujemo da uvažite naše stavove i da svojim autoritetom utičete da se taj događaj ne organizuje na Cetinju. Od vas očekujemo da konačno dobijemo manifestacije i kulturni život kakav je primeren prestonici jedne države, njenoj kulturi i tradiciji, zaključuje se u pismu Bogdanoviću.

Ovogodišnji pobednik takmičenja Zvezda Granda je Cetinjanin Darko Martinović, zbog čega je iz te muzičke produkcije odlučeno da održe koncert u crnogorskoj prestonici.

  • 30.07.2012 09:35
    ZAPAMTITE
    I medju crnogorcima ima ljudi!!!
  • Steva

    15.07.2012 21:38
    hvala Vam
    Kajem se zbog svojeg prethodnog teksta.Nisam želeo da Vas stavim u neprijatan položaj.Ipak Vi niste portal gde čovek sme da kaže ono što misli.
  • Y

    15.07.2012 19:12
    Opet ja!
    Nisam protiv ni jedne vrste muzike, ali sam protiv toga da se zna gde je čemu mesto, a još više - da se NAMEĆE samo NAJNIŽE, NAJPOPULISTIČKIJE, da se - drugim rečima - nameće samo jedan ukus, svima, mada ima i onih kojima on ne odgovara, a s izgovorom: "to narod voli". A ko kaže da to voli SAV narod? Neki bi da slušaju operu, simfonijsku muziku, jazz, izvornu narodnu, da gledaju naš divni folklor!
    Ako smo u demokratiji, nemojte forsirati samo najniže populističke trendove. Ima jako mnogo ljudi čije kulturne potrebe UOPŠTE NE ZADOVOLJAVATE! To je demokratija? Ma, gonite se, "narodnjaci"!
    I ponovo - BRAVO ZA CETINJANE!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet