Klintonovu gađali paradajzom i cipelama

Egipćani su paradajzom, cipelama i flašama vode gađali kolonu automobila sa Hilari Klinton koja je pod policijskom zaštitom došla da poseti Konzulat SAD u Aleksandriji.
Demonstranti u Aleksandriji, na severu Egipta, bacali su šta su stigli na konvoj u kojem je bila državni sekretar SAD Hilari Klinton koja je stigla u posetu toj zemlji.

Demonstranti su uz to uzvikivali "Monika, Monika!", podsećajući je na seks-skandal njenog muža Bila Klintona s Monikom Levinski koji ga je krajem devedesetih godina koštao mesta predsednika SAD. Egipćani su paradajzom, cipelama i flašama vode gađali kolonu automobila sa Hilari Klinton koja je pod policijskom zaštitom došla da poseti Konzulat SAD povodom njegovog ponovnog otvaranja.

Jedan američki zvaničnik je rekao da nije pogođen automobil u kojem je bila Hilari Klinton. Demonstranti su uzvikivali i "Irhal, Klinton" (Napolje Klinton).

Izgleda da su demonstracije podstaknute sumnjom u Egiptu o tome da su SAD pomogle Muslimanskoj braći da pobedi na izborima za prvu vlast po rušenju predsednika Hosnija Mubaraka 2011. godine. "Želim da bude jasno da se Sjedinjene Američke Države nisu mešale u to ko će u Egiptu pobediti, a ko izgubiti, čak i da smo to mogli, a, naravno, mi to ne možemo", rekla je Hilari Klinton u govoru u konzulatu.

  • 16.07.2012 18:10
    Лиманац НС 2
    Рекоше у вести да су гађали ... не рекоше да ли је неко и погодио?
  • LimanacNS

    16.07.2012 11:01
    Doček
    Bilo bi lepo da joj jednako topao doček prirede gde god se pojavi. Čisto da žena vidi da ume da probudi emocije svojim prisustvom.
  • 16.07.2012 07:20
    Podrska egipatskom narodu!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet