Žestoke borbe u Damasku

Sirijska opozicija tvrdi da je protekle noći došlo do najjačih borbi u Damasku, od kako su u toj zemlji pre 16 meseci započeli antivladini protesti.

Sirijska opozicija tvrdi da je protekle noći došlo do najjačih borbi u Damasku, od kako su u toj zemlji pre 16 meseci započeli antivladini protesti.

Vojna ofanziva pokrenuta je u pobunjeničkim uporištima u Damasku, sa ciljem da se iz prestonice isteraju pripadnici Slobodne sirijske vojske (FSA), prenosi AFP. "Regularna vojska je otvarala vatru iz minobacačke na više predgrađa" u kojima su pripadnici pobunjeničke FSA, izjavio je Rami Adbel Rahman, šef Sirijske opservatorije za ljudska prava, čije sedište je u Londonu.

On je rekao da su borbe najžešće u kvartovima Tadamon, Kfar Suza, Nar Ajša i Sidi Kadad. "Nikad nije bilo ovoliko intenzivno", rekao je Abdel Rahman za AFP. "Snage bezbednosti pokušavaju da preuzmu kontrolu nad tim kvartovima, ali zasad nisu uspeli".

  • Crni

    16.07.2012 12:03
    Sirijska opoziciija
    A koja to opozicija ona iz Londona, ,pa oni nas lazu stalno, prvo z aonih 10 djece kada su prikazali fotografiju iz Iraka 2003. godine, sa dada za ubijenih dvjesta civila, za koje UN posmatraci kazu da su bili naoruzani teroristi.Koja je sledeca velika laz, nije valjda da im ponestalo maste, sami sebe demantuju, ,ali jos uvek idu dalje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet