Izraelci tokom vikenda iseljavaju 50 porodica sa Zapadne obale

Izraelski Vrhovni sud naredio je da do 4. septembra bude iseljeno najveće nelegalno sagrađeno jevrejsko naselje na Zapadnoj obali.

Izraelski Vrhovni sud naredio je da do 4. septembra bude iseljeno najveće nelegalno sagrađeno jevrejsko naselje na Zapadnoj obali.

Sud je odbacio zahtev stanovnika naselja Migron, u kome živi oko 50 jevrejskih porodica, da bude odložena ta odluka na osnovu prethodne odluke suda da je naselje nelegalno podignuto na privatnoj palestinskoj zemlji.

Sud je odbacio tvrdnje 17 porodica da su legalno kupili deo palestinske zemlje na kojima su naselja izgrađena. Neke jevrejske porodice su protestovale i zbog toga što im nije pronađen alternativni smeštaj uoči izmeštanja naselja.

Naselje Migron je najveće i najstarije od oko 100 jevrejskih naselja izgrađenih pre više od jedne decenije na teritoriji koju je Izrael zauzeo tokom rata na Bliskom istoku 1967. godine. Ujedinjene nacije smatraju nelegalnim sva izraelska naselja podignuta na Zapadnoj obali.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.