MMF izrazio podršku Grčkoj

Međunarodni monetarni fond (MMF) je, uoči povratka međunarodnih inspektora u Grčku naredne nedelje, izrazio snažnu podršku prezaduženoj Grčkoj.

Međunarodni monetarni fond (MMF) je, uoči povratka međunarodnih inspektora u Grčku naredne nedelje, izrazio snažnu podršku prezaduženoj Grčkoj.

"MMF podržava Grčku, podržavao je i nastaviće da je podržava u njenim naporima da prevaziđe ekonomsku krizu", rekao je portparol MMF-a Geri Rajs.

"Misija takozvane "trojke", koja ima za cilj utvrđivanje napretka Grčke u primeni ekonomskih reformi, uticaće na isplatu naredne tranše pomoći od 31,5 milijardi evra", rekao je Rajs.

Portparol Evropske komisije je izjavio u ponedeljak da bi izveštaj trojke trebalo da bude završen do kraja septembra ili početka oktobra. Grčka će nastojati da tokom naredne dve godine uštedi 11,5 milijardi evra, što je preduslov za dobijanje naredne tranše pomoći iz paketa vrednog 130 milijardi evra.

Bez tog novca, Grčka bi se brzo mogla naći bez novca za isplatu plata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet