FOTO: Oskrnavljeni jevrejski grobovi u Nemačkoj

Šest jevrejskih grobova na groblju u Roštoku na severoistoku Nemačke oskrnavljeni su u ponedeljak kukastim krstovima ispisanim na nadgrobnim spomenicima.
Šest jevrejskih grobova na groblju u Roštoku na severoistoku Nemačke oskrnavljeni su u ponedeljak kukastim krstovima ispisanim na nadgrobnim spomenicima.

Reči kao "Jevreji g..." i "Sieg Heil" bile su ispisane plavom bojom na spoljašnjim zidovima groblja, između ponoći i devet sati.

"Na putu smo da pronađemo jednog osumnjičenog, a najverovatnije je s njim grupa, ali još ne mogu dati konkretne informacije", rekao je portparol policije. On ne isključuje mogućnost da se radi o navijačima fudbalskog kluba Hansa Rostock.

Prošle sedmice je napadnut i vređan rabin u jednoj berlinskoj ulici, što je izazvalo veliko uzbuđenje u Nemačkoj.

Nekoliko zvaničnika jevrejske zajednice je nedavno ukazalo na lošu klimu povezanu sa spornom presudom jednog suda u Kelnu izjednačavajući obrezivanje dece s telesnom povredom podložnom procesuiranju.

Prošle godine je 30 jevrejskih grobova bilo oskrnavljeno u Esenu, na zapadu zemlje, u noći između 20. i 21. aprila, a 20. april je dan rođenja Adolfa Hitlera.

  • EvoOvako

    05.09.2012 22:56
    ....
    Laž je da su se Nemci odrekli Rajha, samo sada to rade na lukaviji način. A ovo što se desilo je za osudu, gamad nacistička!
  • 05.09.2012 20:52
    Zar se tako crta svastika?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet