Naslovnica časopisa "Vogue" promoviše nasilje nad ženama?

Grupe koje se bore za prava žena i protiv nasilja u porodici žestoko su napale izdavačku kuću Conde Nast nakon najnovije naslovnice magazina Vogue Hommes International u kome maneken Marlon Tešera "guši" koleginicu Stefani Simor.
Grupe koje se bore za prava žena i protiv nasilja u porodici žestoko su napale izdavačku kuću Conde Nast nakon najnovije naslovnice magazina Vogue Hommes International u kome maneken Marlon Tešera "guši" koleginicu Stefani Simor.

Predstavnici četiri organizacije (Sanctuary for Families, Safe Horizon, Equality Now i NOW New York) poslali su pisma direktoru izdavačke kuće i uredniku magazina optužujući ih za "uznemirujuće" slike koje „slave nasilje nad ženama kao čin ljubavi”.

Oni zahtevaju povlačenje magazina sa trafika. „Davljenje nije 'modna izjava' i svakako ne nešto što treba koristiti za prodaju magazina”, stoji u pismu.

"Ova krajnje uznemirujuća slika žene koju neko davi šalje opasnu poruku svakome ko je vidi - da je to pokazatelj strasti a ne nasilja", navode oni.

U jednoj studiji o ubistvima žena iz 2008. otkriveno je da je u 43 odsto slučaja ubica bio intimni partner žrtve i da ju je pre ubistva davio barem jednom prilikom. Zato je država Njujork 2010. uvela davljenje kao kriminalni prekršaj.

"Možda je ova naslovnica zamišljena da šokira i uzbudi potencijalne čitaoce, ali istinski šokantna činjenica je da ona slavi nasilje nad ženama zamaskirano činom ljubavi”, smatraju oni.

Autor fotografija je Teri Ričardson, koji je 2010. bio optužen za seksualno uznemiravanje jedne manekenke na snimanju.

  • 19.09.2012 08:53
    ??
    Na osnovu ove slike nikad ne bih pomislila da je mladić davi, više mi deluje da se maze ili zezaju, jer njegovi prsti nisu stegnuti, a devojka deluje opušteno
  • Scotch Bonnet

    18.09.2012 19:52
    Fetish
    Izgleda da se protiv objavljenih fotografija javljaju zene kojima je sexualni zivot vise nego dosadan sa teskom dozom nemastovitosti.

    "Please, god don`t let puritans to rule"
  • Ivan

    18.09.2012 19:00
    ...
    O Boze...
    Pa uhvatim i ja svoju devojku ovako dok se seksamo,
    pa mi nikad nije palo na pamet da izvrsim nasilje nad njom, niti bilo kojom drugom zenom...

    Ovi dusebriznici bi stvarno trebalo da iskuliraju malo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.