Turska: Kazna zbog "ruganja bogu" u Simpsonovima

Turski audiovizuelni savet kaznio je privatnu televiziju CNBC-E s 22.600 evra zbog emitovanja epizode američke serije "Simpsonovi" u kojoj se autori "rugaju bogu".

Turski audiovizuelni savet kaznio je privatnu televiziju CNBC-E s 22.600 evra zbog emitovanja epizode američke serije "Simpsonovi" u kojoj se autori "rugaju bogu".

Savet u obrazloženju odluke navodi da se serija "ruga bogu" u epizodi u kojoj lik izvršava ubistvo po božjem nalogu. Bog zatim likove u seriji ohrabruje da konzumiraju alkohol za Novu godinu, a prikazano je i kako lik boga služi kafu liku đavola, navodi turski list "Hurijet".

"Jedan od likova zloupotrebljava verska uverenja drugog kako bi ga naterao da počini ubistvo. Biblija je spaljena, a bog i satana prikazani su u ljudskom obliku", piše u saopštenju Saveta.

Savet je i ranije donosio kontroverzne odluke, na primer kada je osudio jednu televiziju zbog prikazivanja kapetana Hadoka iz animirane serije o Tintinu kako puši lulu.

  • Dejan

    06.12.2012 01:34
    Sekularna država
    Kad u sekularnoj državi na vlast dođu političari kojima je u osnovi politike (tj. politikantstva) populizam, onda počnu da se naširoko dodvoravaju dominantnoj zabludi u biračkom telu i serviserima te zablude (u ovom slučaju vođama religijske organizacije). Tada se suspenduje razum i povlađuje se bajkovitim nebulozama, te se o izmišljotinama govori kao o opšteprihvaćenim činjenicama i svi se prave nevešti i svi su ozbiljni kad se priča o stvarima kojima se treba grohotom smejati.

    Zvuči li to građanima Srbije poznato?
  • Ring 0 Derail

    04.12.2012 15:04
    @Root
    Ne volim kada neko lupeta. Uzgred, ateista sam.
  • root

    04.12.2012 14:38
    @Ring 0 Derail
    Ne volis jeretike? Ne volis da ti neko razbija iluzije? WELL, FACE IT! HA HA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet