Potonuo teretni brod, tri osobe se udavile

Najmanje tri osobe su se udavile, a devet se vode kao nestale nakon što je teretni brod "Volgo Balt 199", sa ukrajinskom i ruskom posadom, potonuo danas u oluji u Crnom moru, blizu Istanbula.
Najmanje tri osobe su se udavile, a devet se vode kao nestale nakon što je teretni brod "Volgo Balt 199", sa ukrajinskom i ruskom posadom, potonuo danas u oluji u Crnom moru, blizu Istanbula.

Među poginulim osobama su i dva spasioca koja su izgubila život kada se njihov čamac razbio o stene u izuzetno uzburkanom moru dok su išli u potragu za preživelima, saopštila je turska brodska kompanija GAC.

Još dva spasioca se vode kao nestala.

Brod "Volgo Balt 199" prenosio je ugalj i na njemu je bilo 12 članova posade - 11 Ukrajinaca i jedan Rus. Brod je jutros poslao SOS signal kod grada Sil, međutim, kontakt sa njim je ubrzo zatim izgubljen.

"Sa broda je spašeno četvoro ljudi, a jedna osoba je pronađena mrtva. Spasioci nastavljaju da traže", rekao je novinarima turski ministar za transport Binali Jildirim.

"Uslovi su sve teži zbog lošeg vremena tako da spasioce potpomažu helikopteri i čamci obalske straže, dodao je Jildirim.

Oleksij Agafoncev, direktor operatera teretnog broda, je potvrdio da su spašena četiri člana posade, a da je jedan poginuo.

Još jedan teretni brod, prenosi takođe Rojters, sa 14 članova posade je doživeo kvar i postoji opasnost da potone. Televizija je prikazala snimke ovog drugog teretnjaka kako pluta na pučini.

Grad Sil se nalazi na oko 40 kilometara istočno od severnog kraja Bosforskog moreuza koji je jedini pomorski put za teret koji ide iz zemalja koje izlaze na Crno more, uključujući i rusko ulje i seme.

Bosforski moreuz često biva zatvoren zbog loših vremenskih uslova međutim GAC kaže da je Bosfor danas još uvek otvoren.

Svake godine kroz Bosfor prođe oko 10.000 brodova sa 150 miliona tona ulja i naftnih proizvoda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet